1 februari på Mallorca och livet fortsätter

Nu har vi kommit till 1 februari på Mallorca, och livet fortgår och är fortfarande bekvämt och lätt. Vart tog januari vägen? Drygt 3 veckor har vi varit här redan och tiden rusar iväg. Vi har massor att göra och känner inte någon gång att det är långtråkigt trots restriktioner. Det är ju som våren/ försommaren hemma i Sverige och då har man också fullt upp med allt möjligt som trädgård, båt, hus mm. Plus att vi får vara utomhus hela tiden, vi vandrar en del och upptäcker ett så vackert Mallorca.

1 februari på Mallorca
Vandringar

1 februari på Mallorca och

Att vandra på Mallorca är helt otroligt kul och naturen är så annorlunda mot naturen i Sverige. Det är ju det som är så härligt att upptäcka och njuta av bägge delarna, och upptäcka nya miljöer och platser för att inte nämna växter och vyer. Vintern är helt perfekt att vandra på här nere, temp runt 15 grader, lite upp och lite ner i grader men man klär sig därefter. Naturen är ju grön på vintern och det blommar så det känns bra för kroppen och knoppen.

Mallorcas natur

Mallorcas natur
Mallorcas natur

Just nu när det fortfarande är nedstängt så känns det helt rätt att vandra i skogarna och utmed  havet där man oftast är ganska ensam. Vi har hunnit med flera vandringar runt vår by Port de Soller. Det utgår många leder härifrån. Första dagarna blev det lite kortare runt om, men vi hakade på en vandring mellan Deia och Port de Soller.  Då tog vi bussen till Deia. Gjort den från motsatt håll tidigare och den är lite lång, runt 3,5 timmar men väldigt fin. Mallorcavandring Port de Soller – Deia

1 februari på Mallorca
Vandring Deia o Soller

Vi tog en vandring med vänner som visade oss in i skogen och uppför berg med fantastisk utsikt. Uppe på berget mötte vi hästar som gick lösa,  lite tam/vilda och nyfikna på oss. Vi hörde lite getter men såg inga men vi mötte jägare som sköt i skogen. Väldigt spännande och så tar man sin picknick och njuter av tystnaden och utsikten. 

Hästar i bergen
Hästar i bergen

Vandringslederna tar aldrig slut

En dag tog vi bilen en bit upp i bergen och skulle gå till en topp men vägen hade stoppats med stängsel. Så vi tog en annan väg och hittade en häftig jaktstuga och en massa häftig natur. Man tröttnar inte för det är så fint. Vi har sett Port De Soller från många håll och höjder nu. Klart vi åker till andra delar av ön också. I veckan blev det Arta och en vandring till Betlem med utsikt över Alcudia bukten.

1 februari på Mallorca
Jaktstuga i bergen
Alcudiabukten
Alcudiabukten

Vi har också hunnit med en vandring i Orient där vi hittade ett vattenfall ute i skogen, det var en riktig trollskog och den vandringsleden var ganska populär. Fast man behöver ju inte bara gå i skogen. Förra söndagen gick vi från Portixol utanför Palma utmed strandpromenaden mot flygplatsen, och där var vi inte heller ensamma men så härligt att gå utmed havet. Det kommer bli fler vandringar de närmaste veckorna, det finns hur många leder som helst, och man får röra på sig och insupa massor med frisk luft.

Portixol
Portixol

 

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.