Mallorca februari 2021 är härligt men väldigt stängt

Fortfarande kvar på Mallorca februari 2021 och här är härligt, grönt och mandelträden blommar för fullt. Att åka runt på ön och se alla mandelträd blomma i vitt och rosa, se att marken är grön av gräs och fullt med gula blommor. Det är som försommar i Sverige. Solen går ner halv 7 och man är/blir pigg och glad och full med energi. Detta är mitt Mallorca trots att det fortfarande är väldigt stängt överallt och pandemin ligger och lurar någonstans runt oss …

Mallorca februari 2021
Mandelträden

Mallorca februari 2021

Idag blev det klart att alla barer och restauranger kommer att hålla stängt februari ut, bara take away för en del. Inga roliga nyheter för någon men sjukhusen är ganska fulla och det är tydligen det som styr. På fredag får vi veta om affärer över 700 kvadratmeter får öppna till helgen eller på måndag. Vi håller tummarna för det. Siffrorna här på Mallorca ser bra ut just nu och smittan har minskat betydligt men sjukhusen har fortfarande mycket att göra.

Mallorca trädgård
Mallorca trädgård

Vi var inne i Palma och promenerade runt  förra helgen och det är verkligen beklämmande att se en så tom stad. Hela Placa Mayor var folktomt och de flesta affärer stängda. De som var öppna hade inga kunder för det fanns inget folk. Butikslokaler var tomma och tänk inga öppna restauranger eller barer, inget folk som sitter i solen och njuter av en öl eller ett glas vin, det är ofattbart. Näst intill en spökstad, bara en del munskyddsprydda människor som var på väg någonstans. Det gör i alla fall mig ledsen, och jag längtar verkligen till ett sprudlande och normalt Palma igen. Det känns som att naturen är trösten här på ön just nu. Vädret självklart också, sol och mellan 15-22 grader, det skiljer runt 30 grader mot Sverige och det är min melodi. Ser bilder hemifrån på otroligt vackra vinterbilder med sol och snö men hua så kallt.

Placa Mayor
Placa Mayor

Naturen och goda råvaror är Mallorca nu

Som jag beskrev så är naturen otroligt fin här nu med blommande träd och gröna gräsmattor. Mitt apelsinträd har tusentals blommor som är på väg att spricka ut, och massor med skott på grapefruktträd och limeträd, så det är vår på riktigt nu. Vinstockarna runt Binissalem har blivit klippta och det börjar komma lite gröna blad på en del buskar. Massor med lila blommor i naturen ( vet inte vad de heter) så ja, jag kan verkligen rekommendera alla som har möjlighet att ta sig  ut i naturen och njut.

Mallorcas natur
Mallorcas natur

Varje gång vi är här så frossar vi i grönsaker och frukt, allt är så fräscht och framförallt prisvärt. Just nu kostar apelsinerna 0,75 Euro/kg och är söta och saftiga. Jordgubbarna är stora och goda, ja det är ett nöje att handla sånt just nu. Förresten upplever vi att all mat är billigare än i Sverige så man kan leva rätt  gott och billigt. Blir ju mycket laga mat själv men det funkar med alla goda råvaror.

Apelsiner Mallorca
Apelsiner Mallorca

Vad gör man då?

Tiden går grymt snabbt och vi får ju utöva en del sport så det blir innesporten Padel så klart. 2ggr i veckan kör vi nu så en vacker dag ska vi nog behärska den sporten också 😊. Vandringar fortsätter vi med och där emellan hemma och målar om rostiga staket och utemöbler. Livet fortgår här nere om än lite långsammare än vanligt och vi känner oss trygga. Nu är bara frågan, ska man stanna eller åka hem om några veckor? Vi funderar vidare…..

Padel gänget
Padel gänget

Tina

4 svar på ”Mallorca februari 2021 är härligt men väldigt stängt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.