Mallorca i 5 veckor hur fort gick det

Mallorca i 5 veckor, ja hur fort gick inte det. Tyckte vi hade oceaner av tid men nu har vi redan varit här i 5 veckor. Tiden går fort och det finns massor att göra trots en pandemi utanför dörren. Ljuset och längre dagar gör att man har lust och hinner göra så mycket mer. Utflykter med en macka och solstol att placera vid havet  helt ensamma, det är lyx .

Mallorca i 5 veckor
Lunch

Mallorca i 5 veckor redan

Det är verkligen enkelt att leva här på Mallorca, i alla fall som pensionär med massor av fritid och kan välja att göra vad man vill. Man får nypa sig i armen för att förstå att man har prioriterat rätt och vågat satsa på boende på en ö i Spanien.  Det känns så för mig i alla fall, trots pandemi så är jag i mitt hem och känner mig trygg.

Mallorca i 5 veckor
Hemmalunch

När vi kom ner så var det lugnt med smitta här men det har eskalerat även här och det är nya regler som gäller nu. Får inte gå ut mellan  kl 22 och 06. Fortfarande helt ok för oss. Restaurangerna stänger tidigare och måste servera på terasser och inte inomhus. Högst 6 vid varje bord, kan bli tufft för spanjorerna som älskar sina släktmiddagar.

Mallorca
Mallorca

Vad gör vi och vad har vi gjort? Vi är ute mycket och det finns alltid att göra på huset/lgh, igen har vi målat om fönsterluckorna som inte pallar sol, vind och regn särskilt länge. Underhållet är tufft i Mallorca klimat. Fast det är ok att ha att göra. Trädgården klarar sig fint nu och snart är grapefrukten mogen.

Hamnen Port de Soller
Hamnen Port de Soller

Utflykter i december när solen skiner

Klart att man inte vill vara hemma hela tiden, utan vi hittar på små enkla utflykter, där vi fixar mackor och tar med oss våra fula men praktiska stolar. Vi letar upp nya stränder där vi är ensamma, och sitter och njuter i solen med bok och medhavd lunch och lyssnar på havet. Blir kanske ett bad också!

Mallorca i 5 veckor
Badet

Det är få icke spanjorer här nu så det är att leva som spanjorerna med de regler som finns just nu. Man tar seden dit man kommer, vi har ju valt att leva som  spanjorerna här. Som jag sagt tidigare man vänjer sig lätt och det är nästan sommar här och grönt. Känner att jag mår bättre och är gladare här nere.

Mallorcanatur
Mallorcanatur

Efter mycket fram och tillbaka så åker vi hem till jul. Fick inte boka om så nu börjar vi förbereda oss för hemresa och hoppas att vi kan komma ner i januari igen. Smittan är stor överallt så jag vet inte var det är bäst att vara…..

Tina

2 svar på ”Mallorca i 5 veckor hur fort gick det”

 1. Det låter helt underbart med dom små utflykterna, folk tomma stränder och att få njuta av ljuset och det varma vädret, så säg den som inte vill ha det?
  Hemma här har det varit så mörkt från morgon till kväll och ingen snö har vi fått som har velat stanna kvar och gett oss lite ljus i mörker.
  Den 21 december alltså idag infaller årets längsta natt men därefter väntar mer ljus och det längtar vi till.
  Önskar er en fridfull Jul och allt gott på det Nya Året 2021.

  1. Hej
   Ja det är fantastiskt på Mallorca nu. Det var så här man ville ha det men utan Corona….
   Skönt att det vänder och blir ljusare tider nu , om ett tag alltså.
   Hoppas ni också får en härlig Jul och att det nya året blir bättre än året som gått…God Jul & Gott Nytt År ?
   Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.