Mallorca i december 2020 lite speciellt

Nu är det Mallorca i december 2020 och ja det är speciellt. En trist pandemi som inte ger sig även om den är ganska ok här på Mallorca. Regler finns och vi får inte vara ute efter 00.00 fram till 06.00, inga problem för oss. Vandringar i grupp fungerar utomhus utan munskydd i bergen. Lunch utomhus med vänner eller i restaurang med stora avstånd, vilket vi inte testat ännu, men planerat in. Hemmakring och grejar plus gör promenader. Storhandlar mat men inte mycket annan shopping, den väntar vi med.

Mallorca i december 2020
Vandring med Åsa

Mallorca i december 2020

November var varm och skön men december bjuder på lite regn och kyligare väder. Runt 15 grader så det är ändå ok. En tröja åker på bara. Vi gjorde en fin vandring upp till Castell Alaro och ner till restaurang Es Verger för godaste lammet. 19000 steg så det kändes. Dagen efter blev det  Padel igen, så vi håller igång 😅.  Häromkvällen tog vi en fin kvällspromenad med glass i solen. Livet är lugnt och skönt med betydligt färre människor än vanligt så här års.

Mallorca i december 2020
Glass på kvällen
Castell Alaro
Castell Alaro

Kvällarna är kalla och vid 18.00 är det mörkt, några timmar längre än i Sverige. Kvällarna är mysiga med god mat hemma och Netflix, just nu betar vi av The Crowne. Intressant! Får se vad det blir efter den, finns ju lite att välja på….

I år har vi haft ordentliga skördar av Lime. Tog med hem sist och gjorde lemonad mm. När vi kom tillbaka efter 2 månader var det massor av frukter som var mogna igen. Nu har jag bakat pajer och limesockerkakor plus mer lemonad och ingefärsshot med lime. Letar efter pektin eller syltsocker men hittar inte det här nere, tänkte göra marmelad också. Vill ju använda all frukt!

Mitt limeträd
Mitt limeträd

 

 

 

Pyssel
Pyssel

Barnbarnskontakt i Pandemin från Mallorca

Vad gjorde man innan FaceTime? Vi har kontakt med barnbarnen varje dag så vi kan följa deras utveckling och de inte glömmer bort oss. Lyckan att kunna följa och man blir så glad. Hur sött var det inte när dottern fångade en bild när minstingen skulle pussa oss på IPaden, rörande, men livet måste gå vidare och vi får göra det man kan. Vi håller ut, eller hur?

Myser med barnbarn
Myser med barnbarn
Virtuella pussar
Virtuella pussar

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.