Lunch i Soller (Mallorca) och frukten mognar snart

Lunch i Soller

Idag tog vi en kort utflykt till Soller, byn som ligger ca 1 km från Port de Soller. Vi brukar luncha på ett ställe som hete Can Gato som ligger på gågatan i Soller.  Det är ett mallorkinsk ställe med god mat med mycket smaker, brukar ta menu del dia. Min dotter testade bläckfisksoppa och det var inte gott! Annars brukar det vara kanon. De har en lite gullig trädgård med apelsinträd…så mysigt och lugnt när vi har med lillen.

Apelsin i SollerLunch i Soller

Lillen somnade i sin kärra så vi tog oss till glassfabriken i Soller och köpte oss var sin glass som smakade hur gott som helst..här satt vi och såg tåget från Port de Soller köra förbi precis utanför affären.

SollerglassGlassfabrik i Soller

Om ni skall ta er hit så åk gärna dit på lördag förmiddag, då har de sin marknad med massor att köpa. Marknaden finns året runt varje lördag! Torget är bara så gulligt med sin kyrka och caféer där folk sitter och umgås ute året runt. På lördagar är det många spanska familjer som träffas på torget. För att inte tala om nyårsafton när hela byn samlas och äter vindruvor vid tolvslaget. Bakom kyrkan ser man de höga bergen som finns runt hela dalen. Massor med apelsinträd överallt! Verkligen charmigt  och grönt i vår fina dal.

Kyrka och berg i Soller

Hemma hos mig i Port de Soller

Här kommer en bild på min nya karaff jag köpte på Ikea som blev jättefin till mitt kakel som finns i köket. Italienskt kakel som jag blev så förtjust i. Visst blev det bra?

Ikeakanna

Nu ser jag hur oliverna och apelsinerna börjar mogna på min baksida! Oliverna kan jag ju skörda när de är lite mer röda/blå men jag vet faktiskt inte hur man lägger in oliver. Har någon ett bra recept tar jag gärna emot det? Annars får jag googla!

Oliver Mallorca

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.