Mallorca och mitt hem i Port de Soller

Port de Soller!

Här har jag bott i ca 12 år på semestrar och andra lediga stunder. Port de Soller är en fin liten by på nordvästra delen av Mallorca. Den ligger bland Tramuntana bergen och har en lagun med en lång fin sandstrand. I ena ändan av bukten ligger den gamla delen med gamla fina stenhus och nedanför en hamn. Jag bor lite ovanför byn med en härlig utsikt som syns på min bild för bloggen.

Varje morgon när vädret tillåter så sitter vi gärna på balkongen och äter frukost i solen. Ljuset skiftar och bergen skiftar hela tiden och ibland blåser det så man hör vågorna slå eller så är havet helt blankt. Vilket fall som helst är det underbart att bara njuta av utsikten. I morse såg det ut så här med en dimma över Soller som ligger 1 km inåt land.

Soller i dimma

Idag var det varmt och skönt och vi passade på att svalka oss i poolen. Mysigt att bada med lillen….han tyckte det var lite kallt men det gick fint.

Bada i poolen

Det finns så mycket fina blommor som blommar i princip året runt, visst är det vackert med denna ….

Blommor i Port de Soller

Livet i byn

På eftermiddagen tog vi oss ner till byn och det var mycket folk. Många som låg på stranden och badade och solade. Det är i alla fall slutet på oktober och 24 grader varmt och folk njuter….även jag som ni ser med sommarklänning från Zara.Sommarklädd i porten

Så här ser vår spårvagn som går till Soller ut. Mycket turister som åker den men är ett kul inslag i Port de Soller och Soller. Bilden tog vi i eftermiddags.

Tram in Port de Soller

Det blev lite smårätter vid kajkanten på en rest som heter HAM i den gamla delen idag. Sedan var det dax att åka hem och lägga lillen. Jag tog en bild precis innan solen lämnar bergstopparna så ser ni vilka skiftningar det kan vara.

Bergen i Soller

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.