Mallorca ett liv med extra allt hela tiden

Vad menar jag med Mallorca ett liv med extra allt? Jo det är extra mycket jobb för att fixa någon ändring av pass el telnr hos banken. Det kommer ut en tekniker och kollar elen varje år, det händer inte i Sverige. När det regnar och åskar är det 100 blixtar och mängder av regn. När solen skiner i oktober är det extra gott och sommar…

Mallorca ett liv
Mallorca ett liv

Mallorca ett liv med extra

Nu är jag på plats för några veckor i mitt andra hem, på Mallorca. Härligt och det kändes så lugnt och skönt att komma hit, trots att det regnade men ändå 25 grader. Efter regn kommer sol, så även denna gång.

Ett regnigt Mallorca
Ett regnigt Mallorca

Så glad att mina växter mår fint, var lite rädd att något skulle gått fel, som sist. Frukterna växer så det knakar och det blir massa frukt i vinter, antagligen bästa året någonsin. Då var det värt allt slit!

Mallorca ett liv
Mallorca ett liv

Elkillen från elbolaget kom 10 min sent men ringde på tid och sa han blir lite sen, bra service där Mallorca. Då var det avklarat. Men att byta telefonnummer som måste anmälas till banken på plats för att appen skall fungera tog lite längre tid. Gick därifrån med en bunt papper, allt för säkerhet och byråkrati.

Gymutsikt
Gymutsikt

Även ett gymkort är fixat! Hittade via en kompis ett gym som verkar helt ok. Köpte månadskort och det var ungefär som att registrera sig för att gå in på någon bank bakom kulisserna med foto, pass etc. Trevlig utsikt när man cyklade i alla fall ?

Bilar och parkering på Mallorca

Det känns som det är många fler bilar på denna ö mot vad det var för ca 10 år sedan. Det är otroligt svårt att hitta parkeringsplatser överallt på Mallorca för att inte tala om Palma. Det är hårdvaluta på parkeringsplatser och det är näst intill krig om platserna.

Parkeringsplatser
Parkeringsplatser

Utanför vårt hem i Soller har vi en plats men det är sällan vi har möjlighet att nyttja den då spanjorerna ( någon granne) anser att vem som helst får stå där. Suck, vi satte upp stolpar för något år sedan men någon lyckas få loss och slänga stolparna. Nu har vi installerat nytt system så vi får väl se hur det går. Självklart funkade det inte för mig ( teknisk idiot), fick tillkalla hjälp och då visade det sig att någon försökt sabotera. Lagat och klart idag!

Ja som sagt det är extra allt på både gott och ont ?. Efter regn och blixtar så har sommarvädret kommit tillbaka och alla njuter….

Mallorca ett liv
Mallorca ett liv

Så här var det förra året ? Mallorca och oktober, bara så perfekt igen

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.