Mallorca i februari och 20 grader varmt, njuter

Vilken start jag har fått här nere denna gången. Alltså Mallorca i februari och 20 grader varmt! Här är verkligen vårkänslor. Njuter av det fina vädret och tar härliga promenader. Det gäller att hålla igång den gamla kroppen….

Mallorca i februari
Mallorca i februari

Mallorca i februari

Vilken skillnad mot förra året, då var det inte skönt här. Huset är ju alltid kallt när man kommer ner på vinter för att nätterna är ganska kyliga. Fast redan efter ett par dagar behövs ingen värme på längre för solen värmer upp på dagen. Det har varit någon dag med 14 grader men de sista dagarna runt 20 grader. Rena våren här nere nu.

Mallorca i februari
Mallorca i februari

Det blommar och är grönt överallt vilken skillnad mot hemma. Denna gång måste jag ta tag i konditionen. Förkylningen har försvunnit och nu måste jag bara gå 10000 steg minst varje dag. Blev ju inget av det i Sverige. Har i alla fall gjort det varje dag sen jag kom ner. Får verkligen ta mig i kragen. Undrar om fler är likadana ?

10000 steg på g
10000 steg på g

Har förstått att ingefärashot på morgonen skall vara nyttigt så nu har jag köpt ingefära, citroner och lime och kokat mig 1 liter vitamshot som jag startar dagen med. Lite annorlunda smak men nu skall vi se om jag blir piggare ? och det håller borta förkylningar.Värt att testa!

Ingefärsshot
Ingefärsshot
Citron o ingefära
Citron o ingefära

Port de Soller

Noterar att det är en hel del människor här i byn och flera restauranger öppna i den gamla delen. Tror det är mycket vandrare faktiskt, verkar som säsongen blir längre och längre. Många satt och åt lunch i solgasset och det fanns även lite folk på stranden som njöt.

När man promenerar ensam så ser man så mycket mer, man liksom iakttar saker och hittar nya grejer. Har insett att det finns en massa konstverk runt om i Port de Soller. Har tagit lite bilder så får ni också se vad som finns ?. Vet inte riktigt vad jag tycker om dem men lite speciella är de, eller hur?

Konst Port de Soller
Konst Port de Soller
Konst i Port de Soller
Konst i Port de Soller
Mer konst
Mer konst

Hade tänkt ta mig in till Palma när det blir lite molnigt och se om det kommit in något trevligt i affärerna ?. Får se hur det blir de närmaste dagarna men än så länge njuter jag av tillvaron här.

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.