Mallorca vardagsliv och vinterliv ensam i februari

Nu är jag inne på min andra vecka här nere. Fortfarande gott väder och jag är ute väldigt mycket. Tog en lunch med en kompis i hamnen en dag. Hur blir ett Mallorca vardagsliv då? Fixar och donar en del. Hittar saker att göra i hemmet och tack FaceTime för  att jag kan följa familjen hemma. Blir en hel del böcker och självklart mina promenader.

Mallorca vardagsliv
Mallorca vardagsliv

Mallorca vardagsliv

Det tar ju sin stund innan man hamnar i sin vardagslunk här på Mallorca. Jag har fortfarande lite känsla av semester varje gång när man åker ner hit. Det gäller att ha ha sitt Mallorca vardagsliv som man har sitt vardagsliv i Sverige. Känner att jag börjar bo in mig mer och att allt fungerar bättre.

När man bor här själv då och då så ser man nya saker man vill göra i hemmet. Denna gången fick jag för mig att jag ville göra det lite mysigare och dra fram accentfärgen turkos lite mer. Blev lite kuddar och keramikpryttlar som gjorde att det blev lite nytt och mysigare.

Nya kuddar etc
Nya kuddar etc

Från början köpte vi 4 matstolar från IKEA med vita överdrag som går att tvätta, helt perfekt. Men, till det gamla runda bordet vi köpt innan så blev tyvärr stolarna lite låga. Det har vi levt med i alla år nu och klagat lite. Äntligen tog jag tag i problemet! Vi har tänkt köpa några andra men hittar inget vi gillar. Jo, nu har jag köpt dunkuddar på IKEA och använder fodral jag hade sen tidigare och lagt på dynorna. Så lätt och fort! Det blev perfekt och faktiskt lite mer ombonat också.

Höjde stolarna
Höjde stolarna

Blev en vända till Palma shopping Porto Pi och Ikea. Snabb koll på Zara och fortfarande rea men det är nytt på gång…..avvaktar någon vecka till.

Våren är på gång

På vägen till Palma så såg jag att mandelträden har börjat blomma denna veckan. Det är vansinnigt vackert med de vita och rosa blommorna som täcker  mandelträden.  Nu i februari så blommar hela Mallorca av mandelblom och en del andra träd och buskar. Så otroligt vackert och vårkänslan finns definitivt.

Mandelblomning
Mandelblomning

Mandelträd nu
Mandelträd nu
Vår på Mallorca
Vår på Mallorca

Man kan bara åka runt och njuta av naturen och blommorna nu. Ta en lunch ute  och få vårkänsla. Mina träd börjar också sakta få små blomknoppar och det är så kul att följa. Tar min kaffekopp på morgonen och tar en sväng och snackar och kollar på mina citrus träd. Enkelt liv? Ja!

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.