Mallorca och Göteborg tur och retur februari

Nu har jag gjort Mallorca och Göteborg tur och retur. Efter flera veckor på Mallorca var det dax att umgås med barn och barnbarn igen plus lite kompishäng. Det är klart att man längtar till familj och lite social samvaro med kompisar hemma när man är här nere. Efter ett par veckor i Sverige är jag tillbaka igen, utan en massa snö och med ljus och sol som jag älskar.

Mallorca
Port de Soller

Mallorca och Göteborg t/r

Vi vande oss snabbt att slippa tjocka jackor och strumpor i skorna här nere på Mallorca. Livet är ju enklare på många sätt, man slipper alla tjocka skor och kläder bland annat. Det blev ett ordentligt uppvaknande när vi kom hem där det var snö och kallt. Letade efter tjockaste jackan, var är mössorna och Ballykängorna? Det var skillnad  på runt 20 grader, det är kallt det!

Vinter i Sverige
Vinter i Sverige

Lovade bort mig för vabb ett par dagar när det körde ihop sig för dottern, vad hände? Jo, självklart fick jag världens förkylning som fortfarande hänger i efter 14 dagar, skit. Vart tog min starka motståndskraft vägen egentligen? Efter ett par dagar i sängen var det dax för ny barnvaktsrunda, hämta och lämna på förskolan. Älskade unge, vilken härlig tid vi fick denna gången! Utvecklingen går så fort nu, han vill härma oss och pratar en massa.

Älskade unge
Älskade unge

Det blev ett kul möte med vänner från jobbet från både Danmark, Norge och Stockholm. Lyxade till det med hotellnatt i Göteborg på Eggers hotel. Kul att bo på hotell i sin egen stad och hotellfrukost, mums. Det blev resultatet efter att vi flyttat ut till skärgården vilket faktiskt är riktigt trevligt. Ett så mysigt hotell Eggers är, lite gammaldags sober stämning, me like.

Hotell Eggers
Hotell Eggers

Goda vänner
Goda vänner

Ja, tiden gick väldigt fort hemma i Sverige det blev ju fullt upp. I ärlighetens namn räcker det med någon vecka kyla och snö för mig. Vackert ja, men längtan tillbaka till Mallorca denna årstiden är stor. Titta här vilken skillnad från när jag lyfte från Landvetter och  3 timmar senare ser det ut så här. Mallorca och Göteborg. Jag är beroende av ljuset, det bara är så.

Mallorca och Göteborg
Göteborg
Mallorca och Göteborg
Mallorca

Mallorca i februari

Nu är jag tillbaka igen. Skall vara själv här några veckor innan sambon kommer ner. Egentid för mig när han jobbar. Förra året var jag här i februari också men det var riktigt dåligt väder med både snö och regn. Det börjar i alla fall bra nu med sol och 16 grader idag. Lite fix idag utomhus och handlat mat. Frukost utomhus i solen och en stund på altanen med en bok öronen. Hör att det är snöoväder i Sverige och känner mig väldigt priviligerad

Februari förra året

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.