Mallorca och solen tillbaka, nu blir det bra!

Mallorca och solen är tillbaka.Nu har halvvägs av tiden gått av min tid här på Mallorca denna gången ?. Idag vaknade jag till bästa vädret på länge, strålande solsken och blå himmel. Det var på tiden!

Mallorca och solen

Vad världen blev annorlunda direkt, älskar solen och ljuset. Självklart blev det frukost i solen idag. Sista dagen för sambon här, idag åker han hem till Sverige igen. Nu när solen och värme kom, ja ja.

Mallorca och sol

Vi tog i alla fall en härlig lunch nere i byn innan han stack så det blev ett gott minne när han skall hem till kylan. Mallorca och solen

Det blev snabbt fullt vid uteborden då alla ville sitta ute och njuta. Hur kul att åka till – 5 grader?

Nu blir jag själv resten av tiden. Som jag sagt tidigare så skiftar vädret väldigt så här års, det får man räkna med. Fördelen med allt regnandet är ju att dammarna uppe i bergen fylls så att vattnet räcker när det blir torka i sommar. På min promenad igår såg jag hur vattnet kom från bergen ut i havet, det är ingen vanlig syn. Snön smälter ju på topparna nu också, så här såg det ut Vatten från bergenVattenBrukar vara torrlagda annars.

Vad gjorde ni igår på alla hjärtans dag? När jag var ung firade man inte denna dag som man gör nu, men det är väl härligt att fira kärleken ?.

Jag hamnade på Grand Hotel i Soller som hade Valentine meny. Mysigt gammalt hotell som verkligen håller Grand Hotell stuk. Den här bilden tog jag i höstas så visst ser det trevligt ut. Grand Hotel

Lite gammaldags miljö men tyvärr maten var inte så imponerande. Klassisk mat typ Grand Hotel men verkligen ingen smaksensation. Tror att deras lunch ute på sommaren skall vara bra….men kan inte garantera det. Chansning, man måste ju testa.

Kyrkan på torget i Sóller blir man i alla fall inte besviken på. Det var tomt på folk när vi åkte hem men så här vackert upplyst var kyrkan. Soller

Fortsättning följer…..

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.