Mallorca och det underbara Serra de Tramuntana

Det fantastiska Serra de Tramuntana

Söndag och vi har varit här i 8 dagar! Tiden rullar verkligen på….men så är det väl när man mår bra. Nu lämnar vi Palma och åker hem igen till Port de Soller. Det gick fortare att packa men hur  vi fick in allt i bilen igen är en gåta. Det var skönt att komma hem igen och landa. Lille C tyckte det var gott också…här är lite tystare och lugnare. Det är verkligen något speciellt med bergen här i Serra de Tramuntana.

När allt var uppackat så unnade vi oss en lunch uppe i bergen. Vi tog bilen en bit ovanför Soller på bergsvägarna i Serra de Tramuntana mot Pollensa. På vänster sida finns en restaurang med bedårande utsikt över bergen och Port de Soller. Den heter Es Mirador och är värt ett besök med sitt mallorkinska kök och fantastiska utsikt.

Serra de Tramuntana

Vi tycker så mycket om den lokala mallorkinska maten och då framförallt lamm. Varje gång vi är här vill jag ha lammskuldra och det är ju bara så gott! Rätten var helt klart godkänd här också. Måste ändå säga att äta ute på söndagslunchen är så härligt. Man ser de spanska familjerna som tar med unga som gamla och njuter i varandras sällskap.

Lamm cordero

Så här lycklig var  min dotter när vi beställt in denna rätt ?

Glad i Serra de Tramuntana

När man kommer till Es Mirador så är det in i denna dörren man skall! Vi höll på att missa och trodde de hade stängt…

Es Mirador

Utsikten är fantastisk i Serra de Tramuntana

Det är så otroligt vackert att bila på de slingriga vägarna i Serra de Tramuntana  och vi åker gärna hit  och hittar trevliga ställen och njuter av utsikten och naturen. Från Soller kan man åka både norrut och söderut utmed bergskedjan och jag lovar det är fantastisk utsikt. Det finna så många fina byar att besöka och njuta av den underbara naturen.

Serra de Tramuntana

Tina

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.