Mallorca, tips god mat, restauranger i Palma

2 favoritrestauranger med god mat i Palma

God morgon! Tittar ut på vår fina utsikt och skall snart upp och packa ihop för flyg till Sverige. Känns alltid lite vedmodigt men jag är snart tillbaka ?. Tänkte ge ett par tips på 2 restauranger i Palma som har god mat som vi besökte fredag och lördag. Först en bild på fin vy härifrån Port de Soller.

Mallorca Port de Soller

På fredagskvällen besökte vi  ett trevligt ställe ovanför Placa Espania som heter Tast. Det finns en hel del trevliga ställen i Palma lite utanför turistkvarteren som är riktigt bra. Tast har väldigt många pinchos, alltså mat på en pinne. Det fanns både kalla och varma, många att välja på. De vi tog var jätte goda! Det finns både bar och restaurangdel och det var mycket folk i bägge delar.

God mat Palma

Det var fullt av folk i alla åldrar men mest spanjorer. Det har ju blivit lite offseason här nu…härlig stämning och kändes modernt och fint. Även prisvärt. Verkar väldigt populärt så jag rekommenderar att boka bord i alla fall på helgerna.

Palma Tast

Lördagen blev lite i shoppingens tecken eller i alla fall lite flanerande i Palma. Köpte bara en halsduk från Zara, skall ju till Sverige nu. Det var ett lugnt och härligt avslappnad stämning i Palma nu när det är färre människor här. 20 grader och folk flanerar och tar en kaffe på serveringarna…så gott.

Lunchställe

Vi har ett annat favoritställe som vi brukar ta lunch på inne i Palma som är ett fine dining ställe med underbara tapas. Spanska kungafamiljen brukar ta sig dit ?. Har varit där på kvällen men lunchen en trerätters sitter alltid rätt. Alltid så gott och prisvärt. Stället i Palma heter Forn de San Juan och ligger i gamla stan. Mitt emot Abaco.

Palma är bäst på hösten och vintern enligt mig. Lugnt och behagligt. Nu är staden i full gång med att pynta för julen…

Palma julpynt

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.