Mallorcaliv dag 3! Mer pyssel i pation.

Ännu en fin dag på Mallorca. Alltså Mallorcaliv dag 3. Vilken tur jag har med vädret mina första dagar här på ön. Passar verkligen på att njuta och vara ute mycket och fixa innan det blir sämre väder. Enligt prognos blir det regn imorgon. Känner mig pigg igen, skönt.

Mallorcaliv dag 3

Ytterligare en solig och varm dag med frukost ute och en liten stund i solen. Jag fortsatte i pation med de sista växterna. Klippte ur grapefrukt trädet, ser ut som det har tagit lite stryk faktiskt. Vi planterade om det i november så kanske vi får liv i det igen. Blev ett par grapefrukt i alla fall.GrapefruktDet är lite meck med bevattning, sol, regn, växtnäring och årstider för att få till det. Fast när det funkar är det verkligen kul.

Har ett par krukor med rosmarin som är så gott att ha när vi grillar lammkotletter. Här växer de som ogräs och blir tjocka stammar. Jag har klippt ner dem idag så det blir lite sprödare grenar.

Rosmarin
Rosmarin

Har 2 vinrankor också som jag klippte ner i julas. Inget att ta bild på de ser ju helt döda ut, men brukar piggna till lite senare i vår.

Så sist men inte minst så har jag ett apelsinträd. Det klippte jag ner lite i julas och jag blev så nöjd när jag ser små knoppar och nya skott på den också.

Apelsinblomma
Apelsinblomma

Så fick alla växter även näringstillskott så nu hoppas jag på skörd igen. Undrar om det är lagom med det jag har? Funderar lite på om det skulle vara kul med en liten trädgård att  pyssla i. Fast då kanske man tar på sig för mycket?? Fundera och drömma kan man ju alltid, eller hur?

Fick även tvättat fönster, det var brunt sanddamm på dem. Så nu är jag väldigt nöjd med dagen arbete. Så här fina fönster med mina gröna flaskor som jag köpte på marknaden för något år sedan. Mallorcaliv dag 3

Tog mig en Cesarsallad  till lunch och ett litet glas vitt. Satt ute och åt, passade på att ta det lugnt en stund i solen innan jag tänker ta en promenad ner till byn. Mallorcaliv dag 3 helt ok.Mallorcaliv dag 3

Imorgon skall det bli regn!

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.