Mallorcaliv! Pyssel i pation, frukt och annat.

Dag av mitt Mallorcaliv. Bloggar om vardagen på Mallorca när man är här ensam och off season. Vet inte vad som hände men blev lite illamående igår kväll. Lilla barnbarnet har haft lite magsjuka men träffade honom bara en liten stund i lördags. Kan det ha varit dåliga scampis? Ja inte vet jag men idag har jag känt mig lite låg och lite illamående. Börjar bli lite bättre nu och skall äta något om en stund.

Mallorcaliv

Igen blev det lite frukost på altanen i solen. Gäller att passa på. Satt och njöt och lyssnade på fåglarna och lite hundar som skällde en bit bort. Blev kvar en stund, har ju inga tider att passa.

Har skrivit om min lilla patio på baksidan där jag odlar lite träd osv. Tanken är ju att man skall ha lite och pyssla med också. Idag tog jag tag i några växter. Aloe Veran fick lite mer jord, den gamla jorden var det inte mkt kvar av.

Aloe vera
Aloe Vera

Olivträdet klippte jag ner lite, eller i alla fall rensa ut det. Har ju fått en massa oliver i år som jag även lagt in. Så himla kul!

Mallorcaliv
Olivträd

För ett par år sedan köpte vi 2 kiwiplantor ( en hona, en hane) som vi har försökt att vårda. Enligt beskrivningen borde vi få kiwifrukter i år. Har även klippt ner dem enligt beskrivning. Håll tummarna nu ✊….

Kiwiplanta
Kiwiplanta

Limeträdet klippte jag ner sist jag var här. Ganska ordentligt. Har fått mkt lime denna säsongen. Idag när jag kollade så ser jag att det kommer massa nya skott och även knoppar ?. Det är så kul att följa utvecklingen av växterna.

Mallorcaliv lime
Limeträd

Det är verkligen vår här nere nu. Träden börjar spira, man blir så glad! Min bougangevilla fick sig också en utrensning så den kan fortsätta växa utmed bergväggen.

Idag var det så gott så det blev linne o shorts när jag pysslade i pation. Detta är  så skönt för själen att ha förmånen att få leva detta Mallorcaliv då och då. Kan verkligen rekommendera det till er som funderar på att leva här lite då och då.

Förhoppningsvis blir det fint imorgon också så jag kan fortsätta med resten av mina växter.

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.