Mallorcas regn och stormar oroar här hemma

Det är inte roligt att sitta i Sverige och höra om Mallorcas regn och stormar denna vinter. Självklart oroar man sig för hur det ser ut i min lilla trädgård och om det har hänt något med vår bostad. Håller taket? Hoppas det inte har kommit in vatten, att det inte hunnit rinna undan. Tankarna är där hela tiden. Planen är att åka ner i mitten på februari men undrar vad jag kommer ner till?

Min trädgård
Min trädgård

Mallorcas regn och stormar oroar

Efter stormen Gloria började jag verkligen att oroa mig. Så är det ju när man har boende som man inte är på hela tiden. Jag har haft boende på Mallorca i minst 16 år och aldrig känt så tidigare. Man ser på nätet 14 meter höga vågor och det har regnat hur mycket som helst. Klart man börjar fundera…

Mallorcas regn och stormar
Mallorcas regn och stormar

Började lite lätt att kolla efter resor ner nu och det är inte många flygbolag som har resor ner till Mallorca i januari. Förra året gick Norwegian direkt från Göteborg men i år verkar ingen vilja flyga. Till slut hittar jag faktiskt en resa med Lufthansa och beslutar mig för att resa ner några dagar för att kolla läget.

Mallorcas regn och stormar
Mallorca

Det känns väldigt skönt att ha tagit det beslutet så det blev en resa ner i alla fall några dagar. Det tog nästan hela dagen jämfört med direktflyget vi hade tidigare men vad gör man inte. Känns i alla fall väldigt skönt att ha landat här nere på Mallorca nu för att kolla upp läget efter alla oväder. Blev mysig middag i byn först.

Mysig middag
Mysig middag

Röja upp och fixa till

Så grönt det är och mandelblomning är på gång. Fast oron när man öppnar dörren och tänker hur ser det ut är inte så kul. Yes, inget vatten inne i bostaden  och inget läckage någonstans. Nästa är lilla baksidan med mina krukor, har vattnet runnit undan, hur ser det ut? Det första jag såg var att citronträdet vält och att det var en aning kaos.

Mitt citronträd
Mitt citronträd

I mörkret var det lite svårt men vi startade med att ställa upp några krukor som vält och mitt fina citronträd med massor av citroner. Alla blad har torkat och citronerna ser små och ledsna ut, undrar om vi kan rädda trädet? Det blev att sopa ihop mängder av löv och grus sedan blir det fortsättning när det ljusnar.

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.