Projektet matrum är klart och vi är nöjda

Jaa nu, projektet matrum är klart och vinterns inneprojekt är färdigt. Vi är nöjda och det blev ett mycket större projekt än vi trodde från början. Resultatet blev precis som jag hoppats på trots lite utmaningar som det blir i ett 100 år gammalt hus. Taket som måste fixas när ett platsbyggt skåp åkte bort plus andra trevliga överraskningar som att flytta på rör och riva ner gammalt typ masonit in till timmerstockarna. Väggarna var inte raka ….

Projektet matrum är klart
Projektet matrum är klart

Projektet matrum är klart

Vi är nog lite väl optimistiska när vi kommer igång, nu tänkte vi lägga på gipsskivor på befintliga väggar från början, men insåg rätt snart att elen skulle byggas in, och nya elkontakter installeras och även en dimmer till kristallkronan. Så vi kom snabbt fram till att vi bör riva ner den gamla masoniten och de gamla klädtrasorna  man använt som isolering tidigare. Taket revs också ner och vi hittade så fina bräder som kunde målas och fixas så att inte sågspånen sipprade ut. Vi började där.

Projektet matrum är klart
Taket

Från väggarna revs ner flera olika sorters tapeter och gamla trasor mellan timmern. När alla väggar var rena så fixades all el, det var ju lite kablar av div kvalitet  som måste bytas ut. Det tog självklart sina veckor då detta gjordes på lediga tider. Nya rör för elkablar som skulle in i timmerväggarna. Stort tålamod och jobb att fräsa in dessa i träet.

Projektet matrum är klart
reglar och elrör

Sedan kom nästa stora utmaning att få väggarna raka med nya gipsskivor. Det kan skilja 7 cm från golv till taket på sina ställen. Så innan de kom upp måste det täljas för  hand och göra nya reglar att sätta skivorna på, vilket roligt  pillejobb. Vi hade ju fått ett rör från källaren till övervåningen via matrummet en bit ut på golvet ( fanns i det inbyggda skåpet som vi tog bort). Rörkille fick anlitas och leda om rören så klart, tog också lite extra tid.

Fixarhjälp
Fixarhjälp

Det roligaste kommer ju sist

När allt det var gjort så började det roliga med att tapetsera och sätta upp nya lister mm och planera in hur vi skall ha det. Nu började vi skönja slutet och få tillbaka vårt matbord och kunna äta som vanligt folk, bara en sån sak ?.  Förra helgen blev det klart och det mesta är på plats och det är såå kul. Funderar på någon tavla till och någon växt annars är jag nöjd.

Nya tapeter
Nya tapeter

Det blev en ny rund spegel och några ljusstakar plus nya sittdynor till stolarna. Hittade även ett nätt litet sidebord på nätet som passade in så fint. Nya färger och det blev ett luftigare och finare matrum precis som jag tänkt?. Fast nu får det vänta med projekt ett tag, nu får vi göra lite annat kul …och sist men inte minst jag har en fantastisk duktig tålmodig sambo som orkar slutföra och göra ett kanon jobb. Vilken tur jag har! Tack M och puss o kram ❤️

Ny spegel
Ny spegel
Nytt sidebord
Nytt sidebord
Bytte ut en skärm
Bytte ut en skärm
Nu och då
Nu och då

Tidigare renovering Nyrenoverat gammalt hus.Hemma igen 

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.