Kusten, promenad och ljuset som blir tunnare….

Kusten på hösten

Det gäller att parera sol och regn här ute vid kusten. Igår tog jag en promenad på förmiddagen för det var uppehåll då och jag måste igen säga att det är så härligt att gå här ute i naturen. Se hur förändringarna sker och hur bra man mår av friska luften. Att det är höst nu det märker man tydligt både att naturen skiftar och att det är så lugnt och stilla här. Min fotokurs gör också att man stannar upp och iakttar mer och njuter av stunden. Kan verkligen rekommenderas för er som har tid! Ja stranden såg lite annorlunda ut…

Stranden nu

Höstens färger är riktigt fina nu. Fast som det blåser emellanåt så är nog snart löven borta.

Fint bladverk

Igår skördade jag de sista björnbären i trädgården och krattade, men det såg likadant ut igen efter nattens blåst och regn….

Blueberry

Idag tog jag en promenad på em då solen dök upp! Men jag kan konstatera att solen inte är lika ljus längre den ligger lågt på himlen…på väg in mot vintern och den mörka årstiden. Här ute vid kusten är det lite ljusare då havet reflekterar en del. Det är så fint med vatten, ger ett slags lugn faktiskt. Inga turister här ute och bara några få båtar kvar i hamnen. Det är bara industrin som är igång med sill och båtvarv. Charmigt faktiskt.

Bodar vid vatten

Kusten
Kusten

Sensommar på Mallorca

Appropå långa skuggor, så får vi leva med dem ett tag nu. Varje årstid har ju sina tjusningar…fast jag älskar solen och ljuset så snart åker jag iväg till Mallorca och får njuta lite mer av sensommar där, hoppas jag. 

Skuggor

Har ialla fall fått en fin höst här ute, ganska varmt och soligt vissa dagar och fullständigt ösregn med storm. Jag längtar efter lite längre dagar, de börjar bli lite korta nu och kvällarna blir längre och längre. Fast nu kan man börja tända lite ljus inne o mysa.

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.