En Mallorcadag med utflykt och besökande vänner

Tillbaka på vackra ön Mallorca och vårt andra hem igen. Nu blir det påskfirande och umgänge med vänner. En Mallorcadag med utflykter och vandringar plus lite annat kul som jag återkommer till ?

En Mallorcadag
Port de Soller

En Mallorcadag med utflykt

Med goda vänner som var på besök i Port de Soller och vädret sådär så varför inte en utflykt. En ny vingård vi inte varit på tidigare blev första anhalten på vår utflykt idag. Bodega Son Prim som ligger en bit från Binissalem närmare bestämt Sencelles. Den är inte så gammal som många andra gårdar men har goda viner. Man skall oftast boka tid innan men vi missade det, trots det fick vi  ändå en trevlig vinprovning och smakade för första gången en vit Merlot!

Vinprovning
Vinprovning
Bodega Son Prim
Son Prim

Det här är ett trevligt sätt att umgås på och sitta utomhus och testa nya viner, medan vi uppdaterar varandra. Vi brukar köpa med oss lite vin hem om det är gott istället för att leta i mataffärerna efter viner. Nu blev det både vitt och rött.

Gott vin
Gott vin

Lunchen blev i Binissalem igen som tidigare på vårt ställe med prisvärd meny. Titta på länken Mallorcalivet med utflykt! Dag 11-12 vinter.Våra vänner gav också gott betyg till stället. Rekommenderas ?.

Öl stopp
Öl stopp på Puro Beach

Vädret blev bättre så det fick bli ett stopp på Puro Beach och en öl i solen och känna härlig varm bris från havet. Miljön där är verkligen fin på den lilla piren. Lunchen brukar också vara mycket bra. En stund i solen och fin utsikt, livet är lätt ibland.

En Mallorcadag
Puro Beach

Tillbaka till Port de Soller

Man vill ju alltid hinna med så mycket och visa alla fina ställen som finns här på ön. Vi hade tänkt oss en lunch på Cas Xorc men nu tog  vi ett stopp där och bara gick runt och njöt av den otroligt fina miljön.

Utsikt Port de Soller
Utsikt Port de Soller
Mysig miljö
Mysig miljö

Hotellet ligger uppe i bergen mot Deia och med utsikt över Port de Soller. Här kan man bara ta det lugnt i miljön och titta ut över naturen och känna lugnet som kommer. Detta lilla hotell är verkligen en liten pärla. Åk in där om ni har möjlighet!

Mysig miljö
Mysig miljö

Kvällen avslutade vi uppe på den häftiga takbaren på Jumeirah hotel med utsikt över både bergen och havet. Härifrån kan man få en verklig fin solnedgång. Det fick vi och kände att vi haft en bra dag med mycket prat och trevliga utflykter.

En Mallorcadag
Solnedgång

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.