En Mallorcavandring som vi aldrig glömmer

Bara för att vi nu har gjort några vandringar på Mallorca så är vi långt ifrån några proffs. Nu har vi gjort en Mallorcavandring som vi aldrig kommer att glömma ihop med våra vänner. Det kan gå hur som helst trots att man tycker att man läst på. Så här gick det för oss …

En Mallorcavandring
En Mallorcavandring

En Mallorcavandring, en ovanlig sådan

Våra vänner var lite sugna på att ta en vandring ihop med oss nu när jag lagt ut bilder på Instagram och bloggat om några vandringar. Klart vi gör det! Port de Soller till Deia verkar vara en lagom tur, ca 3 timmar och sedan lunch i Deia. Bussen tillbaka blir också bra, vi kör på det.

Port de Soller
Port de Soller

Starten var fin och vi fick fina vyer med Port de Soller långt nedanför oss. Blev en del uppför med väldigt fin natur med olivträd och fina fincor på vägen. Vi gick samma sträcka i januari men det finns fler vandringsleder så denna gång tog vi en närmare vattnet.

Finca på vägen
Finca på vägen
En Mallorcavandring
En Mallorcavandring

Hade läst på hur man följer denna led, med röda märken och små stenrösen. Leden gick utmed havet en bra bit men ju längre vi kom på leden desto mer konfunderade blev vi. Det låg kullfallna träd som vi fick gå över och under och det lutade väldigt brant på vissa ställen. Vi mötte lite människor som såg en aning skärrade ut men vi fortsatte och tänkte att det blir nog bättre snart.

En Mallorcavandring
En Mallorcavandring
En Mallorcavandring
En Mallorcavandring

Det blev det inte! Vi gick lite vilse och fick hitta leden igen, vi kravlade på alla 4, vi var rädda (damerna) och till slut gav vi upp. Vi hittade ett hus med en väg som måste gå till stora vägen och till slut gick vi utmed landsvägen till Deia och kom fram till restaurangen ca 1 timme försent. Måste ändå tillägga att naturen är helt underbart vacker här.

Äntligen en väg
Äntligen en väg

Äntligen Deia

Hur glad var man inte när vi äntligen var framme och fick en öl och kunde sätta sig på en stol. Helt slut och trötta och nu smakade det helt underbart med lunch och en skön stund i solen. Vi gick nog en led som inte fungerar längre har vi förstått, så nu tänker vi inte ta fler risker. Blir att gå med Åsa eller välkända vandringsleder och inte tro att man kan ännu ….

Deia
Deia
Lunch i Deia
Lunch i Deia

Denna vandring gick bättre Mallorcavandring Port de Soller – Deia

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.