Mallorca i juni och på plats igen, härligt!

Då har vi igen tagit oss till Mallorca i juni som är den bästa sommartiden här. Sedan blir det för varmt för min smak. Vi börjar med att fixa till det här hemma i lägenheten med allt som sker under tiden man är borta. Ibland fattar jag inte att det kan hända så mycket och så fort när det gäller nedslitning o annat som måste fixas hela tiden…för att inte tala om min lilla trädgård.

Mallorca i juni
Min utsikt i går kväll

Mallorca i juni med fix utomhus

Lagom värme när vi kom ner, 24 grader och halvsol. Inte för hett utan perfekt både ute och inne gillar verkligen Mallorca i juni. Storköp av mat på väg till lgh och fylla kylarna så vi klara oss några dagar. Blir en del hemmafix de första dagarna.

Min bloggarplats
Min bloggarplats

Alltid lika spännande hur det gått med växterna och jaa denna gång har det  gått riktigt bra. Vilken härlig grön och lila/rosa oas vi har fått på baksidan nu. Vi fixade och trixade lite med växterna sist för bladen började bli lite ljusa på en del citrusväxter.

Mallorca i juni
Citrus

Det har hänt mycket och alla träden har små frukter som är på gång ?. I år får vi även fikon. Oliver verkar det bli också, så himla roligt! Nu gäller det bara att de klarar sig över sommaren. Har klippt ner lite och rensat ogräs och gödslat och torkat bort lite ohyra ?.

Fikon
Fikon
Oliver
Oliver

Bouganevillan är helt magiskt vacker. Tänk att den var en liten liten växt för något år sedan och nu täcker den en stor del av vår bergvägg. Kiwin har jätte blad men kan inte se några frukter ännu….

Mallorca i juni
Min bougangevilla

Annat fix som aldrig tar slut

Det var inte länge sedan tyckte i alla fall jag som vi slipade och målade om alla våra jalusi dörrar och nu har några fått svamp och blivit förstörda. Nu gäller det att rädda de som fortfarande är ok och hoppas det går att få nya delar till de som är förstörda till viss del. Under tiden sambon börjar med det så skall vårt fina bord tvättas och lackas igen. Det gör jag varje år, solen bryter ner lacken.

Fix
Fix av bord

Lika bra att ta tag i fixet första veckan innan hettan och semesterkänslan är för påtaglig. Det är inte bara att åka ner och njuta…..

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.