Mallorcacitroner i lemonad och pistageglass vinterpyssel

Vinterpyssel inomhus när blåsten viner och regnet smattrar på rutorna. Måste ändå säga att jag har blivit lite mer pysslig i köket när jag slutat jobba. Mallorcacitroner i lemonad och pistageglass är veckans pyssel i köket. Nu när man är ledig  tycker jag ändå det är kul och viktigt att fixa mat där man vet vad man stoppar i sig. Roligast är ju att göra något på egen frukt.

Mallorcacitroner i lemonad
Del av min trädgård

Mallorcacitroner i lemonad

Mitt citronträd hade ju vält och de citroner som var kvar på trädet mådde inte bra men det låg citroner på marken som var helt ok, märkligt. Vilket fall som helst tog jag med mig citronerna hem till Sverige, det är ju egna ekologiska citroner och något kan jag väl  göra av dem.

Mallorcacitroner i lemonad
Mina Mallorcacitroner

Jag har gjort lemonad tidigare och det blev väldigt gott så det gjorde jag igen. Hur enkelt som helst! Alla ni som har en massa citroner över, det tar inte många minuter att fixa underbar god lemonad som är läskande och god i värmen. Här får ni receptet jag använder;

6 citroner, 1 liter vatten och 6 dl socker

Skär citronerna i stora bitar och pressa ur lite saft i kastrullen och släng sedan i bitarna med skal och allt. När det börjar småkoka häll i sockret och rör om. Stormkoka 3 minuter, ta bortifrån plattan, sila bort citronbitarna och häll på flaskor och in i kylskåpet. Lätt som en plätt och jätte gott!

Mallorcacitroner i lemonad
Mallorcacitroner

Hemmagjord italiensk pistageglass

När vi var på Sicilien i höstas så köpte jag en burk med pistagekräm som Ulla från AlltomMat sa var perfekt att göra egen glass på. Nu har den stått i skåpet ett tag men idag blev det av och alla ingredienserna fanns hemma. Jag älskar glass och den här smeten  smakar ljuvligt.

Pistageglass
Italiensk glass

Har ingen glassmaskin så nu får jag röra var 10 minut medans den stelnar i frysen. Slick på skeden varje gång 😊 och jag lovar den är det godaste glass jag ätit. Här kommer receptet;

8 äggulor, 5 dl vispgrädde, 3 dl socker, 4 cl amarettolikör, en påse osaltade pistagenötter som hackas och 2 msk pistagemassa.

Vispa äggulor, socker och vispgrädden. Bland ihop resten av ingredienserna i smeten. Häll i form och ställ  i frysen och rör om var 10 minut eller glassmaskin.

Pistageglass
Min pistageglass

Blir en perfekt efterrätt ikväll på alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag

 

Ha en fin alla hjärtans dag ❤️🌷

Tina

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.