Mallorcatips och guide! Bad och bra lunch ??

Efter ett antal år på Ön så har man hittat sina ställen som man  återkommer till hela tiden. Snart dax att åka ner igen och badsäsongen är i full gång. Se här, mitt Mallorcatips och guide! Bad och bra lunch.

Om ni vill delar jag med mig av de ställen som jag helst besöker. Där badet är fint och lunchrestaurangerna är ställen där man gärna sitter några timmar. Lite variation på stränder, men kanske något som passar…..

Mallorcatips och guide! Bad och bra lunch

Gran Folie är en beachclub som vi besökt flera år och flera gånger per år ?. Den har väl ändrats en del med åren och blivit lyxigare och lyxigare. Poolen är saltvatten och härligt svalkande. Här badar man direkt från klipporna! Här hör man rätt  mycket svenska ?. Populärt ställe. Fräscht och det jag gillar mest  är deras restaurang . Här har vi verkligen suttit i timmar och njutit av gott sällskap och utsikten. Maten är ok, men det är verkligen känslan jag kan rekommendera. Boka bord innan.

Mallorcatips och guide

Gran Folie

Puro Beachclub är en mer trendig beachclub utanför Palma. Ligger mot flygplatsen. Går inte att bada i havet men har en häftig svart pool. Soft skön musik och härliga sängar med fullservice. En riktig feelgood känsla! Lyxigt! Deras restaurang är verkligen trevlig och jätte god mat. Härlig atmosfär och skönt med vinden från havet. Finns numera en till Puro beachclub i Illetas. På högsäsong måste man boka både solsängar och bord i restaurangen. Vi åt midsommarlunch där för något år sedan Puro Beachclub

Mallorcatips och guide stränder med god lunch

CalaTorta är verkligen en rå strand där det gäller att vinden kommer från rätt håll. Ligger på norra delen av Mallorca. Finns ingen dusch och inga solsängar, så ta med parasoll och något att ligga på. Badet är fantastiskt och naturen runt omkring är magisk. Vägen dit är häftig på många sätt?. Har varit här flera gånger och rekommenderat stället och folk återkommer. Lunchen är häftig. Det är en liten bar på stranden som serverar nyfångad fisk och skaldjur som de tillagar på gas (finns ingen el) och den smakar gudomligt. En portion kan gott delas på 2.

Cala Torta

Playa de Muro är inte långt från Alcudia och så fint bad. Långgrunt och bra vatten. Solstolar som man får åka tidigt till, för att få de bästa längst fram mot vattnet. Förr kunde man boka stolar innan men tror inte det går längre. Detta kallas  beachclub men vill inte påstå att det är det. Men de har en väldigt mysig och trevlig restaurang Ponderosa Beach och man måste bara  boka bord innan. Där kan man sitta länge och njuta av maten och ibland även  musiken. Inredningen är kreativ och skön. 

Ponderosa

Cala Deija är också en rå strand. Stenar och sand blandat. När man väl tråcklat sig ut i vattnet så är det härligt bad! Ligger så vackert och är en krokig väg  ner till vattnet. Här gäller också egna parasoller och handdukar. Naturvik kan man nog säga, inget för den bekväma ?. Fast deras restaurang är bara  så häftig! Man sitter med en härlig utsikt över havet och maten är bra. Det är en riktig feelgoodkänsla kan man säga. Här  har vi suttit i timmar och njutit av mat och gott sällskap. Även sett folk som dykt från klipporna mitt emot. Älskar detta stället. Även här vill jag rekommendera att ni bokar bord innan. Populärt ställe!

Cala Deija

Några av mina favoriter…

Titta gärna på mina sidor om bodegas som ni kan besöka ?

Guide och tips bra bodegas Mallorca

Nya tips och guide bra bodegas Mallorca

Lunchrestauranger Mallorca

5 nya tips lunchrestauranger Mallorca

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.