Reflektion nu när mörkret kryper inpå oss

Vilken bra sommar och sensommar och även start på hösten det har varit. En reflektion nu när mörkret kryper inpå oss igen. Nu kommer den period på året som inte är min favorit precis. Hur hanterar vi mörkret och vilken skillnad på hur människor upplever vintern och mörkret. Även efter en riktigt bra start på hösten blir det jobbigt med kortare dagar, tycker i alla fall jag.

Reflektion nu när mörkret
Reflektion nu när mörkret

Reflektion nu när mörkret kryper inpå

Har skrivit om det tidigare och det blir samma sak varje år. Älskar ljuset och sommaren, blir glad och full av energi men ju mörkare det blir desto dystrare blir jag. Många säger att det är mysigt med tända ljus osv och tänker inte så mycket på det. Vi är olika!

Storm på gång
Stormigt

Efter en hektisk och jätte trevlig september och början av oktober med resor till Amsterdam och Sicilien har jag landat hemma på västkusten. Skönt, absolut några dagar med plock och förberedande för höst/vinter av trädgård och hus. Samtidigt lite ledsamt.

Reflektion Sicilien
Sicilien
Tips om Amsterdam
Amsterdam

Finns det något positivt

Klart det gör, man måste ju hitta på något och varför inte starta upp något nytt projekt igen. Ett vinterprojekt så klart! I år blir det att göra iordning matrummet i detta hundra år gamla hus. Massa lager med tapeter och elledningar som måste bytas ut.

Matrummet
Matrummet

Hemmabyggt skåp som skall tömmas och sorteras och slänga. Typiskt inneväder jobb. Har i flera dagar sorterat, slängt och sålt prylar. Lite av döstädning kan man säga. Sånt jag skulle göra när jag är ledig.

Inbyggt gammat skåp
Inbyggt gammalt skåp

Så var det  detta med alla fotografier man samlat på sig hela livet och skulle fixa med sen. Sen är nu, började igår lite lätt och vilken tidsresa jag fick på både gott och ont. Minnen och tankar som väcktes….

Fortsätter en annan dag när regnet står som spön i backen och jag är ensam hemma. Nu blir det fokus på matrummet, hur gör vi med taket, vilka tapeter och skall vi öppna upp något och  var skall eluttagen sitta?
Just nu river vi för fullt ända in till timmerväggarna…

Nytt projekt
Nytt projekt

Förra året i oktober ? Oktober är här och det blåser ordentligt

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.